nu tipa

Cele mai citite articole din 2019

Aveți mai jos cele mai citite articole din 2018, un nou sufleu corporatist de grătare vegane, pe un pat de leadershitp, asezonate cu experiențe personale.
cal la rau

Poți să duci un cal la râu, dar trebuie să bea singur

Chestia asta cu calul la râu este un proverb englezesc de prin anii 1100, semn că încă de atunci existau discipoli ai cercetătorilor britanici.
contagios

Cât ești de contagios?

Încep cu politically correctness-ul  ăsta care ne mănâncă neuronii, dar când spun contagios, evident este valabilă și varianta feminină, contagioasă.
rezultatele

Ce faci când toată lumea muncește pe brânci, dar rezultatele nu vin

Se poate întâmpla ca toată lumea să muncească din greu, să facă totul ca la carte, dar rezultatele să nu vină, iar asta este nasol.
parerea ta conteaza

Părerea ta contează

Chiar dacă ți se pare că nu este așa, părerea ta contează, indiferent unde lucrezi, oricât de nesemnificativ ți s-ar părea că este rolul tău.
nu asculti

De ce nu asculți?

Când spun că nu asculți nu mă refer (neapărat) că ți-am spus să faci ceva și te faci că ploo, ci mai degrabă că auzi ceva zgomot.
feedback nu inseamna

Feedback nu înseamnă să-i spui omului că, în general, e OK

Când vorbești cu un angajat, feedback nu înseamnă să-i spui…
obiective

De ce e important să ai obiective

Dacă nu ai obiective, nu prea ai cum să funcționezi în parametri normali, pentru că fără a ști ce vrei să faci este foarte probabil să nu obții mare lucru.
concediu

Sunt în concediu

Chiar dacă este extrasezon, în unele țări e intrasezon așa că de când cu mobilitatea asta, este foarte ușor să-ți iei concediu când vrea psihicul tău.
gresesc

Eu nu greșesc niciodată

Da, eu chiar nu greșesc niciodată, spuse cel mai prost șef din curtea companiei, în timp ce un alt angajat își căuta oportunități în afara organizației.
ipocrizia

Ipocrizia este boală grea

Nu numai că ipocrizia este boală grea, dar de cele mai multe ori este incurabilă. Definiția greacă a ipocriziei - “a imita sau a te preface”.
increderea

Încrederea se câștigă, nu se primește cadou

Încrederea este una dintre cele mai importante aspecte din relația angajat - șef și invers. Nu poți să faci mare lucru dacă încrederea nu există.
timpul meu

Timpul meu nu este diferit față de al tău

Atât de mult s-a scris despre gestionarea timpului încât sunt sigur că timpul meu diferă de timpul tău sau chiar de același timp pe care l-am avut ieri.
lene

De ce ți-e lene?

Hai să nu începem cu vrăjeală ieftină, că ție nu ți-e lene niciodată, că nu te cred. Nu te cred nici dacă îmi spui că nu ai în fiecare zi astfel de momente.
fluctuatia de personal

De ce fluctuația de personal e bună

Chiar dacă titlul sună cam ciudat, fluctuația de personal este bună, din mai multe puncte de vedere.
coleg la sef

Schimbarea de la coleg la șef

În cele mai multe companii, promovarea din interior este ceva normal, însă tranziția de la coleg la șef nu este chiar așa de ușoară precum pare.
performanta proasta

Ce faci când ai o performanță proastă?

Chiar dacă nu ți s-a întâmplat niciodată să ai o performanță proastă, este foarte puțin probabil să ai întotdeauna o performanță bună.
viata personala

Șeful trebuie să dea tonul când e vorba de echilibrul dintre job și viața personală

Viața personală e ceea ce teoretic toți dintre noi apreciem cel mai mult. Teoretic. Practic însă, de foarte mult ori ai câte un DEADline nenorocit.
compliment

Cum primești un compliment

În situația în care ți se face un compliment la serviciu și nu mă refer la aspectul tău fizic, ci la activitatea zilnică a fiecăruia ar trebui să reacționezi pe măsură.
urgenta

Urgența ta nu este și urgența mea

De multe ori avem pretenția ca lucrurile să se întâmple foarte repede, dar frecvent se întâmplă ca urgența ta să nu fie și urgența mea.
ce faci pentru tine

Ce faci pentru tine?

Cu siguranță faci o grămadă de chestii pentru alții, dar ce faci pentru tine? Stai jos și scrie pe hârtie ce faci DOAR pentru tine și de ce.
te uiti pe geam

Te uiți pe geam sau în oglindă?

Nea’ Collins vorbea în cartea “Good To Great” că dacă te mai uiți pe geam prea mult în loc să te uiți în oglindă când e vorba de chestiuni care nu merg, e posibil să nu faci ce trebuie.
Performanta slaba

Ce faci cu un angajat care are o performanță slabă

Nu, nu îl dai afară dacă are o performanță slabă. Cel puțin nu din prima, pentru că dacă ai face asta, ai rămâne singur(ă) în companie.
intotdeauna

Întotdeauna am procedat așa

Doar pentru că ai tu o idee, nu înseamnă că e și bună, noi întotdeauna am procedat așa și ne-a mers foarte bine. Nu ne înveți tu pe noi.
ce-am facut rau

Ce-am făcut rău?

Așa pornește prezumția de vinovăție, te gândești din start “ce-am făcut rău?” mai ales când te cheamă șefa / șeful să vorbiți.
educatia

De ce educația are un rol foarte important la serviciu

Chiar dacă pare ciudat, educația are un rol extrem de important în evoluția ta în carieră. De la interviu și până la promovare, educația te va ajuta enorm.
feedback constructiv

Feedback constructiv sau ură

De cele mai multe ori diferența dintre feedback constructiv și ură (varianta mioritică a hate-ului) este foarte fină și poate ajunge rapid la ba p-a mă-tii.
fara email

Nu-ți imaginezi câte poți să faci fără e-mail

Nu vreau să fac vreo sectă cu numele “fără e-mail”, dar dacă ești angajat, ai cele mai mari șanse de a-ți mânca sufletu’ scrisoarea asta electronică.
ce-am zis eu

Ce-am zis eu și ce-ai înțeles tu

Ce-am zis eu nu înseamnă neapărat că am zis bine, dar de foarte multe ori ni se întâmplă să spunem una și să se înțeleagă cu totul altceva.
baba pe scari

Nu poți să împingi o babă pe scări și după aia să o întrebi de ce se grăbește

Ca să n-avem vorbe la proces, vă spun din start că nu trebuie neapărat să împingi o babă pe scări, ci poate să fie oricine și vă rog “Do not try this at home.”