Nu e o plăcere să ți se facă observații, dar te vor ajuta
E ușor să vezi greșelile celuilalt atunci când ți se fac observații, însă “ba p-a mă-tii” nu te va ajuta niciodată să evoluezi.
S-ar putea ca într-adevăr celălalt să greșească mai mult decât tine, însă o astfel de abordare este distructivă. Vei reuși doar să scoți în evidență lipsa ta de interes față de propria persoană. Imaginează-ti că ești la volan și omul din dreapta îți spune să nu mai frânezi așa brusc pentru că de fiecare dată face zoom până la parbriz, iar tu îi spui că și el râde prea tare când bea prea mult.
“Adică tu, care ești un gherțoi care mă face să mă simt prost în public când suntem împreună îmi spui să nu frânez cum vreau eu?”
Foto Bogdan Stoica
Chiar dacă ai dreptate, nu are nici o legatură pendula cu prefectura și ai șanse foarte mari să nu ți se mai spună data viitoare când greșești, exceptând situația în care scopul șefului (sau colegului) tău este să îți arate că (aproape) tot ce faci este greșit.
Dacă de fiecare dată vei ataca atunci cand ți se spune că ai greșit ceva, în scurt timp vei ajunge să nu ți se mai spună nimic și să trăiești într-o iluzie. Și nu te va ajuta nici să dai vina pe vechiul guvern și pe moștenirea de kkt pe care ai primit-o.
Dacă vrei să faci ceva cu adevarat, atunci nu te mai uita la ceilalți, gândește-te cum poți fi mai bun(ă). Punct.
Dacă vrei să te schimbi în bine invață să ceri feedback, indiferent dacă ești șef sau nu, indiferent dacă ai experiență 25 de zile sau 25 de ani. Dacă nu vrei, nu trebuie să faci nimic, sigur ești perfect deja și nici măcar nu ai ajuns să citești până la final acest articol, pentru că nu vei invăța aici cum e cu zahăru-n ceai 🙂
Spor la primit observații!