De ce educația are un rol foarte important la serviciu

Chiar dacă pare ciudat, educația are un rol extrem de important în evoluția ta în carieră. De la interviu și până la promovare, educația te va ajuta enorm, chiar dacă de cele mai multe ori faci asta inconștient(ă).

educatia

Foto Pexels

Educația asta poate fi împărțită în cea pe care o primești acasă și cea pe care o primești în școlile prin care ai trecut, mai mult sau mai puțin prezent. Majoritatea angajatorilor cer un minim de studii, chiar dacă sunt mulțumiți cu diplomele la kilogram, ceva facultate să fie. Nu contează că n-ai învățat nimic acolo sau că studiile făcute n-au absolut nicio legătură cu jobul pentru care ai aplecat, ci se presupune că procesul de învățare te-a disciplinat puțin și că n-ai trecut prin facultate ca gâsca prin apă. Asta da expresie, că atunci când s-a făcut legătura cu trecerea gâștelor prin apă fără să se ude, nu puteau să spună “ca influențerița prin Instagram”.

Evident că te ajută ceea ce ai învățat în scoală, fie că e liceu, facultate sau post facultate, însă acum vreau să vorbesc despre educația primită acasă sau cea autodobândită. Da, există și așa ceva, adică îți dai seama singur(ă) ce ar trebui și ce nu ar trebui să faci, chiar dacă nu ai primit asta acasă.

La ce te ajută educația la serviciu:

  • un angajat politicos are întotdeauna de câștigat înaintea unui bădăran;
  • ai încredere în tine mai mare;
  • știi cum să te porți cu alții;
  • etica este una din calitățile care se pot construi foarte greu dacă nu ai niște baze solide;
  • procesul decizional, dacă ai fost lăsat(ă) să iei decizii când trebuia;
  • creativitatea dezvoltată la timpul ei;
  • organizarea și planificarea.

Revenind la educația universitară, ajută, chiar dacă este superficială, însă întotdeauna experiența te ajută mai mult. Asta nu înseamnă că trebuie să alegi între una și alta, ci doar că nu prea au valoare una fără alta.

Spor la succes!