E tare bună munca în echipă, dar în perioada de transferuri evoluția personală contează!

Ai auzit tu undeva că munca în echipă a fost atât de bună încât echipa a fost luată cu totul la un alt club?

În fiecare an auzi că se dau sute de milioane pentru Gigel sau Fănel (care pot fi fotbaliști europeni, americani sau provin din alte sporturi) pentru că au o performanță senzațională. În cel mai bun caz se transferă doi sau trei dintre cei mai buni jucatori care fac o pereche ideală. Nu echipa.

munca in echipa

Așa se întamplă și în carieră: cei care au o evoluție excelentă sunt cei care avansează și sunt cei cărora le crește “suma de tranfer” de la un job la altul. Poveștile gen “a plecat cu toată echipa după el” sunt desprinse din Star Trek.

Dacă performanța ta este pe măsură, evident că și angajatorul tău va avea de câștigat și toată lumea va fi mulțumită.

Totuși ar fi cea mai mare greșeală sa crezi că numai tu contezi și că acea echipă nu își are nici un rost. În primul rând dacă echipa nu câștigă s-ar putea să fii un super jucător într-o echipă care pierde întotdeauna, dar despre munca în echipă vom vorbi cu altă ocazie.

Deci să recapitulăm:

  1. Echipa trebuie să câștige, că doar nu ești singur “pe pustiuri”;
  2. Evoluția ta trebuie să fie minim peste media echipei pentru a putea crește pe termen mediu și lung în cadrul și în afara ei;
  3. Dacă ești cel mai bun din echipă, ar trebui (eventual după unul sau mai multe sezoane de glorie) să schimbi echipa sau chiar liga. Același lucru se aplică și dacă ești cel mai slab din echipă, oricum vei fi pus pe “lista de transferuri” mai devreme sau mai târziu.

Spor la succes!