De ce ți-e lene?
Hai să nu începem cu vrăjeală ieftină, că ție nu ți-e lene niciodată, că nu te cred. Nu te cred nici dacă îmi spui că nu ai în fiecare zi momente în care ți-e lene să faci ceva, chiar dacă e vorba de a merge pe scări în loc să folosești liftul sau să trimiți un mail, pentru că îl vei trimite mai târziu.
Foto Unsplash
Lenea asta, boală grea, intervine atunci când trebuie să faci ceva ce nu-ți place, pentru că nu te lovește atunci când vezi un film foarte bun și dintr-o dată spui că ți-e lene să te mai uiți. Dacă e prost, da, s-ar putea să-ți fie lene să te mai uiți sau te ia somnu’ brusc.
Brusc te lovește lenea, când trebuie să faci curățenie, să duci gunoiul sau să faci un raport pentru șefu’, ceea ce înseamnă mai mult un scut de protecție, care de multe ori este inconștient. Dacă vine cineva și îți spune să faceți ceva ce îți place foarte mult, sunt sigur că lenea asta îți trece instantaneu.
Când îți place ceva foarte mult, ești foarte energic(ă), abia aștepți să faci acel ceva și entuziasmul tău îi poate molipsi și pe alții foarte ușor. Faptul că ți-e greu să mergi la sală, pentru că nu e ușor să faci exerciții, îți acționează părțile din creier care îți spun că de fapt nu ai chef să mergi și începi să găsești o multitudine de motive pentru a-ți justifica această lene. Uneori începi și tu să te crezi și atunci lenea câștigă în defavoarea părții din creier care vrea să-ți arate că trebuia să mergi la sală și atunci intervine sentimentul de vinovăție. Dacă nu ți-e lene să te gândești la asta.
Ca să nu generalizăm, când un bărbat spune că face ceva, sigur va face, nu trebuie să-l întrebi tu la fiecare șase luni “CÂND???”
Spor la leneveală!