Ești ocupat și ai și treabă sau ești doar ocupat?

Legenda spune că dacă ai câteva hârtii în mână și mergi alert pe holurile firmei, percepția celorlalți va fi că ești foarte ocupat. Din păcate sau din fericire nu ajunge să faci doar asta pentru a fi și eficient.

ocupat

Într-o zi cu mare avânt de lucru li s-a solicitat angajaților să își scoată mașinile din parcare pentru că urmează a se monta plăcuțe de semnalizare, ceea ce se anunța o acțiune cât se poate de rapidă și de banală. Zis și făcut. După trei zile parcarea se blochează din nou pentru că au venit placuțele … aveți mai jos dialogul care a urmat.

– De ce nu le-ați pus din prima zi?

– Păi nu le-am avut, acum au venit. În prima zi am facut doar găurile și astăzi am venit să le montăm!

Adică dacă ai un șef care nu are nici un fel de logică și respect față de tine ca angajat și te pune să faci ceva atât de contraproductiv, ai putea să îți organizezi singur ceea ce ai de facut în așa fel încât să nu pierzi din timpul tău.ocupat

Nu te va “mustra” nimeni dacă vei fi mai bun sau mai eficient, chiar dacă uneori asta înseamnă să faci lucrurile diferit. Dacă ți-ai facut treaba foarte bine și chiar într-un timp mai scurt, nu te va lua nimeni la întrebari de ce ai lucrat într-un fel diferit. Bineînțeles, să nu faci nimic ilegal sau o tâmpenie.

Cu cât termini mai repede și mai eficient ce ai de făcut, cu atât vei avea mai mult timp pentru tine si dezvoltarea (sau relaxarea) ta, fără a fi ocupat cu nimic.

Sau poți să te faci că lucrezi ca să iți treacă timpul mai repede până la 5, când se termină programul și te poți declara mulțumit că ai mai supraviețuit încă o zi grea la “scârbici”.

Spor la succes!