Cu ce pot să te ajut?

În cazul în care ești șef (pfui ce comunist sună) nu uita niciodată că trebuie să le spui oamenilor “Pot să te ajut”, și să nu fie numai vorbe goale.

Acesta este rolul tău. Asta vede în tine cel pe care îl conduci. Punct.

pot să te ajut

Foto Bogdan Stoica

Un lider trebuie să conducă, nu să stea închis într-un birou de șăf și să își aloce meritele dacă lucrurile merg bine și să dea în subordonați dacă lucrurile nu merg bine. În realitate ar trebui să se întâmple este exact invers.

Dacă lucrurile merg prost este vina lui, iar dacă lucrurile merg bine este meritul angajaților și aceștia trebuie să fie apreciați ca atare. Bineînțeles că trebuie să se asigure că își angajează, instruiește și motivează oamenii, fară să uite că el iși face doar datoria.

Ești acolo ca să îți ajuți oamenii, nu ei trebuie să te ajute pe tine. Dacă faci asta, ai șanse mult mai mari ca și oamenii tăi să facă același lucru atât cu clienții interni cât și cu cei externi.

“When you’re GOOD at something, you’ll tell everyone. When you’re GREAT at something, they’ll tell you.”

Walter Payton

Dacă în final îți dai seama că angajatul nu vrea, sau nu poate, este de datoria ta să îl ajuți să plece. Cu  siguranță nu este făcut nici pentru jobul respectiv și nici nu aduce un aport consistent echipei / companiei.

Nu uita că dacă echipa ta nu performează, mai devreme sau mai târziu TU vei suporta consecințele. Nu poți da vina permanent pe alții.

La sfârșitul zilei este datoria ta să faci ca lucrurile să meargă, nu să vii cu explicații de ce nu merg. Acum că am stabilit care e rolul tău, fă câteva exerciții ca la sală cu întrebarea de mai jos:

Cu ce pot să te ajut? – se recomandă câteva zeci de repetări în fiecare zi până îți trece febra musculară și exercițiul devine natural.

Spor la succes!