De ce e important să ai obiective

Dacă nu ai obiective, nu prea ai cum să funcționezi în parametri normali, pentru că fără a ști ce vrei să faci este foarte probabil să nu obții mare lucru. Când un copil învață să meargă, de fiecare dată are un obiectiv, fie că vrea să ajungă la o jucărie, fie că părinții îl ademenesc cu un muciu-muciu-gaga-gugu zgomotos.

obiective

Foto Unsplash

Atunci când vrei să vezi cum și dacă ai progresat, trebuie prima oară să măsori. Dacă vrei să slăbești, ar trebui prima oară să știi cât și în ce perioadă. Chiar dacă după părerea mea e o tâmpenie în sine și nu slăbitul a X kilograme ar trebui să fie obiectivul, ci să faci mișcare X ore pe zi, să nu mănânci ca ursu’ înainte de hibernare și să îți schimbi stilul de viață, iar kilogramele date jos să fie doar un efect secundar. Un obiectiv mult mai eficient este să faci 10.000 de pași pe zi sau să urci 50 de etaje, ca să nu mai bagi în față scuza că n-ai timp să mergi la sală.

Un obiectiv setat corect te ține în priză, te motivează să obții acel ceva, iar dacă este și ceva ce îți place să faci, ai șanse mult mai mari să nu-ți găsești scuze de lălăială.

Cu cât atingi mai multe obiective, cu atât vei dori să-ți stabilești altele, să faci mai mult, mai bine, ceea ce poartă denumirea de progres. Fiecare dintre noi ne dorim salarii și bonusuri mai mari, însă pentru asta trebuie și noi să oferim mai mult, chestia asta nu vine fără să faci ceva în plus.

Un obiectiv de 10.000 de pași pe zi ți se poate părea mult mai realizabil decât să mergi peste 50 de kilometri pe săptămână, chiar dacă în realitate e cam același lucru. Stabilirea de obiective te va defini ca persoană, te va ajuta sau nu să obții ceva în viață, fie că e vorba de cucerirea unui partener sau de a face ceva ce nu a mai făcut nimeni. Un obiectiv bun îți stabilește niște obiceiuri, de preferat zilnice, te ajută să îți arate direcția în care mergi și nu în ultimul rând te ține în alertă până îl atingi.

Dacă nu vrei să obții neapărat ceva anume, nu-ți propune să faci ceva și cu siguranță vei reuși ce ți-ai propus.

Spor la succes!