Ești frustrat pentru ceea ce nu ai?

Dacă nu știi să te bucuri de ceea ce ai, nu vei putea să fii mulțumit niciodată, indiferent de ce vei obține.

Nu iți voi spune să faci liste cu ce și ce nu ai, despre teorii cu pahare pline sau goale și nici despre puii care nu au înțeles de ce au trecut strada. Îți voi spune în schimb despre lucruri pe care le apreciezi atunci cand nu le mai ai, iar când începi să le recâștigi vei realiza că ți se schimbă total perspectiva și uneori chiar valorile personale.Kuky 1

De peste 10 ani avem în familie un cocker spaniol englez auriu, care ne-a adus atâta bucurie și veselie cât nu ne imaginam vreodată.

În urmă cu 6 ani a fost mușcat de o căpușă și a făcut o infecție masivă, ceea ce într-un timp extrem de scurt a dus la paralizia a jumatate din corp și dureri foarte mari. Îmi aduc aminte cum “schelălăia” când îl luam în brațe și nu știam cum să îl țin mai bine ca să nu aibă dureri. Era cumplit, cu atât mai mult cu cât durerea la animale are un grad de suportare mult mai ridicat decât la oameni.

După un tratament foarte agresiv cu antibiotice, pe o perioadă de o lună de zile, sedințe zilnice cu laser și infiltrații am început să vedem primele semne de îmbunătațire.

A reînceput să meargă ajutat, iar fiecare pas făcut era ca o sărbatoare a primilor pași pe care am simțit-o și când au inceput să meargă cei doi copii, numai că acum miza era cu totul alta.

Chiar dacă de atunci niciodată nu a mai putut să fugă sau să sară așa cum o facea înainte, nu a încetat niciodată să se bucure de tot și să ne bucure pe noi toți. Momentele lui de bucurie sunt infinit mai multe față de cele de supărare.

Dacă ești frustrat pentru ceea ce nu ai, îți va fi foarte greu să apreciezi ce ai. Vorbim de acel gen de oameni care primesc o mașină de serviciu și care în loc să se bucure de ea, sunt nemulțumiți de culoarea ei.

Încearcă pentru o zi să îți acoperi ochii și să trăiești ca un orb, nu îți folosi deloc picioarele sau mâinile. Poate după această experiență foarte dură vei aprecia mult mai mult ceea ce ai.

Nu lua by default tot pentru că ți se cuvine.

Când vei pierde ceva la care ții foarte mult sau ceva cu care te-ai obișnuit, s-ar putea să fie prea târziu.

Iar dacă nu știi cât ești de bogat, “numără” tot ce ai ce nu poate fi cumpărat cu bani și îți vei da seama de adevărata ta valoare.

Cu siguranță ai colegi sau subordonați care nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale, însă chiar și așa nu le ignora părțile bune.

ești frustrat

Spor la Succes!