Eu nu greșesc niciodată

Da, ai citit bine, eu chiar nu greșesc niciodată, spuse cel mai prost șef din curtea companiei, în timp ce un alt angajat își căuta oportunități în afara organizației.

gresesc

Foto Unsplash

Mda, din păcate sunt prea mulți șefi care sunt convinși că nu greșesc niciodată și că după ei se învârte toată compania și nu mă refer la si-i-oi care într-adevăr fac asta, pentru că ei știu foarte bine care este importanța celor de sub ei.

NU există șef pe lumea asta care nu a greșit în carieră. Fie că este vorba de o recrutare proastă în care aparențele unui interviu te-au indus în eroare, iar ulterior ai realizat că persoana respectivă este un dezastru sau o decizie de business din care compania să piardă foarte mulți bani / clienți sau să fii nevoit(ă) să dai oameni afară. Din cauza ta. 

Când greșești nu arunci mizeria sub covor, nu mergi pe burtă și nici nu te rogi la toți sfinții corporatiști să nu afle nimeni ce tâmpenie ai făcut, ci îți recunoști onest greșeala. Chiar dacă pare ceva banal, asta le spunem tuturor copiilor, că atunci când greșeșc ceva, trebuie să recunoască imediat, pentru a putea repara ce este de reparat cât mai repede, dar nu toți facem asta când este vorba de noi. Fără abureală, fără să dai vina pe alții (în special pe subordonați) sau să sugerezi că e o nimica toată, îți asumi ceea ce ai făcut.

Prima oară evaluezi pagubele, ca să îți dai seama ce nenoroceală ai făcut, apoi explici, dacă mai ai cui (fără să-l fumezi), cum ai ajuns la greșeala respectivă, fără a încerca să arate ca o scuză penibilă. Pentru binele tău, probabil ai avut o logică și nu ai greșit intenționat, pentru că atunci vorbim de probleme existențiale la coloana vertebrală.

În orice variantă, nu minți, pentru că indiferent de consecințe, este mult mai important să-ți păstrezi integritatea pe termen lung. Nu poți să dai cu mămăliga-n geam și nici măcar să cumperi altul dacă l-ai spart, dar nici nu te autoflagela.

Pentru binele tuturor, sperăm că, atât tu cât și organizația ta ați învățat ceva și treceți peste, iar dacă poți să repari greșeala, lucrezi zi lumină și noapte întuneric până se rezolvă. Până la urmă este vorba de reputația ta.

Spor la succes!