Nu fi doar la numărătoare!

Aveam o colegă care atunci când o întrebai “Ce faci?” avea același răspuns de fiecare dată “Eee (acel eee blazat și lipsit de vlagă), uite și eu pe aici la numărătoare…”

Din păcate, de multe ori din lipsă de perspectivă sau din lipsa dorinței de a schimba ceva, ni se întâmplă să stăm într-un job comod care nu ne face plăcere deloc și acest lucru se vede imediat.

Adică dacă tot ești acolo la numărătoare, de ce nu faci în așa fel încât timpul petrecut la job să fie mai plăcut în primul rând pentru tine? Nu de alta, dar altfel îți va fi atât de lehamite de jobul tău încât mai devreme sau mai târziu nu se va încheia bine.numărătoare

În primul rând nu ar trebui să ți se accepte o astfel de atitudine în cadrul echipei, contaminarea celorlalți este cel mai nociv lucru pe care îl poți face. Dacă ai o atitudine de kkt (ca să stabilim din start: nu îmi place comparația dintre atitudinea de cacao și cea de vanilie pentru că în nici un caz cacaua nu merită o astfel de jignire), ceilalți colegi nu au nici o vină și nu au de ce să îți suporte ție toanele.

Ca să nu las loc de niciun fel de interpretări deplasate, mă refer la o astfel de atitudine în general, nu doar la situațiile în care fiecare dintre noi avem zile proaste, dar (foarte) rar.

Nu cred ca are rost să îți mai spun că cel mai mult timp ți-l petreci la job, fără să luăm în considerare perioada de somn (nici măcar aia din timpul programului :))

Dacă regula este să ai o atitudine care deranjează și care nu îți face bine în primul rând ție sau dacă firma unde prestezi este atât de departe de valoarea sau de pretențiile tale, mai bine faci un bine tuturor, inclusiv ție și pleci în altă parte unde cu siguranța va fi totul minunat și brusc atitudinea ta se va schimba radical… NOT.

Spor la numărătoare!