Cum stai cu simțul umorului la serviciu

Chiar dacă sună firesc, simțul umorului la serviciu nu este ceva la care a fost toată lumea prezentă când s-a dat. Mai mult decât atât, dacă ești șef(ă) și subordonații tăi râd la glumele bestiale pe care le faci, nu înseamnă neapărat că e pe bune.

simtul umorului

Foto Pexels

Atunci când ești șef(ă), nu îți imagina că subit ți-a crescut simțul umorului, ci doar subordonații au tendința să râdă într-un mod diferit când spune șeful / șefa o glumă, față de altcineva. Poate să fie și o atitudine poopincooristică, prin care șeful e cel mai grozav, indiferent ce spune, să-i trăiască scamele sau e ceva inconștient. Cu cât echipa este mai matură și șeful mai normal la cap, aceste tendințe scad și se ajunge, de preferat, la un mediu de lucru prietenos.

Nu glumi cu performanța ta sau a angajaților tăi, pentru că astfel nu te va mai lua nimeni în seamă când va trebui să corectezi ceva ce nu merge.

Dacă cineva a făcut o greșeală în cadrul companiei, indiferent de natura ei, iar tu vei face mișto de ceea ce s-a întâmplat sau mai rău, de persoana în cauză, dai un exemplu greșit. Nu poți să spui un banc cu Dorel de la sculărie, care și-a pierdut o mână în tura de ieri sau Gigel de la vânzări care a înjurat un client la telefon, pentru că înseamnă că e normal să ne distrăm pe astfel de exemple. Una este să râzi cu colegii și alta este să râzi de ei.
Pe de altă parte, ne place să colaborăm cu oameni care sunt bine dispuși, veseli și nu cu cei ursuzi și constipați. Atunci când atmosfera este tensionată, o glumă bună poate să schimbe întreaga zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să te transformi în bufonul echipei. Dacă nu te simți confortabil să faci asta, mai bine nu o faci, pentru că altfel s-ar putea ca rezultatul să fie invers, ce-am mai râs…

Umorul este una dintre cele mai eficiente arme când ești într-un conflict, dar fără a face mișto de adversar. În plus, când te iei prea în serios, nu vei putea să treci mai ușor peste perioadele grele sau chiar peste eșecuri.

Umorul la serviciu, te ajută să fii mai productiv(ă), reduce stresul, ajută la rezolvarea situațiilor dificile, te ajută să colaborezi mai bine cu alții, te relaxează și îți creează o stare generală de bine. 

Ca de fiecare dată, cel mai bine este să glumești despre tine, iar acest lucru nu e valabil doar la serviciu.

Spor la succes!