Nu poți să împingi o babă pe scări și după aia să o întrebi de ce se grăbește

Ca să n-avem vorbe la proces, vă spun din start că nu trebuie neapărat să împingi o babă pe scări, ci poate să fie oricine și vă rog “Do not try this at the office home.” Ca să continui povestea cu babe, e o linie foarte fină între babe (citește în engleză) și babe (citește în română), iar legenda spune că de aceea nu întrebi niciodată o doamnă câți ani are.

baba pe scari

Foto Pexels

Iar acum, că am alunecat pe scări sughițând în hohote de la complimentele voastre, să vă spun de fapt care-i faza, dragii moșului, că doar nu credeați că sunt vreun adolescent de aproape jumate de secol.

Chestia asta cu împinsu’ pe scări se întâmplă uneori când vrei să-i faci un bine cuiva și acea persoană nu vede la fel ca tine “oportunitatea”, iar asta nu înseamnă neapărat că vezi tu mai bine, chiar s-ar putea să greșești.

Fiecare are viteza lui / ei de funcționare, chiar dacă ție ți se pare că se mișcă în slow motion față de tine. Pentru unii există două viteze: încet și pe loc, dar asta nu înseamnă că nu-și fac treaba în ritmul lor caracteristic. Când încerci să-i împingi sau să-i tragi după tine s-ar putea să se împiedice sau chiar să clacheze, pentru că nu se pot adapta la stilul tău.

“Life moves very fast. It rushes from Heaven to Hell in a matter of seconds.” Paulo Coelho

Nu orice faci trebuie să aibă o atenție instantanee și în niciun caz prioritățile altora nu trebuie să stabilească prioritățile tale.

Asta nu înseamnă să începi acum să-ți bagi picioarele sau mâinile în DEADline-uri și să le spui tuturor că viteza ta nu-ți permite să faci asta.

De cele mai multe ori poți să accelerezi puțin mai tare decât o faci de obicei, însă tu trebuie să controlezi viteza. Nici măcar dacă șeful e într-un SUV și te trage după el cu viteză mare, nu trebuie să riști dacă tu ești pe o trotinetă, chiar și electrică.

Spor la succes!