Ce faci când toată lumea muncește pe brânci, dar rezultatele nu vin

Se poate întâmpla ca toată lumea să muncească din greu, să facă totul ca la carte, dar rezultatele să nu vină, iar asta este nasol, pentru că s-ar putea să fie o problemă mai mare decât îți dai tu seama sau cartea din care ai învățat până acum să nu mai fie valabilă.

rezultatele

Atunci când faci totul posibil și nimic nu merge, stresul se ridică la valori maxime. Începi să-ți pui la îndoială propriile capacități, poate să scadă încrederea de sine, devii irascibil(ă), iar faptul că toată lumea te arată cu degetul nu te ajută deloc, dimpotrivă.

Când ai rezultate foarte bune, e ușor să conduci echipe, pentru că ei sunt mulțumiți, tu ești mulțumit(ă), șefii sunt mulțumiți și trăiți fericiți până la sfârșitul vieții. Nici chiar așa, hai să rămânem cât se poate de realiști.

Când însă lucrurile nu merg cum ar trebui, dar toată lumea face ce trebuie și își dă silința foarte mult, atunci e momentul în care moralul echipei poate să cadă foarte rapid. În special pentru cei care sunt foarte pasionați de ceea ce fac și nu le iese cum vor, eșecul poate însemna un stres foarte mare, care nu scade până nu își revin.

Una este să lucrezi foarte mult și alta este să fii productiv(ă), adică poți să pedalezi până te epuizezi, însă dacă nu ai avut lanțul la bicicletă, te-ai omorât degeaba toată ziua.

Este momentul în care mulți dintre noi clachează, este momentul în care nu mai știi ce să faci ca să mergi mai departe, pentru că le-ai încercat pe toate.

Există însă și un moment (imediat următor) în care trebuie să te resetezi și să vezi ce ar trebui să schimbi sau dacă ceea ce făceai până acum nu mai este suficient și trebuie să te redefinești.

“And where I excel is ridiculous, sickening, work ethic. You know, while the other guy’s sleeping? I’m working.” Will Smith

Nesiguranța asta se naște în primul rând din greutatea pe care o pui în părerile altora despre tine sau despre ce (nu) ai făcut. Indiferent de cât de înnorat este afară, la un moment dat, chiar dacă după șase zile, șase luni sau șase ani, tot vine soarele, chiar dacă pentru puțin timp. Poți să te plângi cât este de nasol să fie înnorat sau poți să te bucuri de zilele senine, chiar dacă sunt mai puține și totuși foarte rar se întâmplă asta. Statistic, ne place să ne plângem de ce nu funcționează și nu suntem recunoscători pentru ceea ce funcționează.

Spor la succes!