Ce faci pentru tine?

Cu siguranță faci o grămadă de chestii pentru alții, dar ce faci pentru tine? Stai jos și scrie pe hârtie ce faci DOAR pentru tine și de ce. Nu e prea lungă lista, așa-i? Sau nici măcar nu e listă…

ce faci pentru tine

Foto Pexels

În cazul puțin probabil în care se întâmplă ceva, prima oară îți pui ție masca și apoi celorlalți, bla, bla, bla, știți și voi teoria. De parcă un părinte normal la cap ar face asta înainte de a-și proteja copiii, să fim serioși. Dar toată chestia asta are logică și întotdeauna am spus că dacă nu ești în stare să ai grijă de tine, nu prea ai șanse să poți avea grijă de alții. Dacă tu nu performezi, sunt șanse mici ca cei din subordinea ta să performeze și așa mai departe.

Nfine, revenind la tine, te-ar ajuta să te gândești foarte serios la ceea ce faci tu pentru tine. Care sunt plăcerile tale (ne)vinovate și cât de des te pui pe tine pe primul plan, în fața celorlalți?

Asta nu înseamnă să-i lași deoparte pe ceilalți și să devii super arogant(ă) și să nu te intereseze de alții, ci doar să-ți aloci timp și pentru tine. Doar pentru tine. Chiar dacă asta înseamnă să citești o carte, să mergi la sală sau, noi ăștia cu părul vâlvoi, la coafor.

Nu spun că trebuie să-ți acorzi în aceeași măsură timp pentru tine și ceilalți, pentru că astfel, s-ar putea chiar să ajungi singur(ă) de atâta grijă pe care ți-o porți, dar indiferent de programul tău, ar trebui să îți aloci timp doar pentru tine. Dacă ți-e greu să faci asta, caută-ți un partener de sală, bazin, masă, concerte, aerobic, gătit, macrametit sau pedichiurit, uneori te va ajuta mai mult să tragă de tine decât poți tu să-ți găsești scuze de ce nu o faci.

Știu, unii vor spune că asta se cheamă egoism, dar dacă tu nu faci suficiente chestii pentru tine, de ce mai ai pretenția să facă alții ceva pentru tine? Ce obligație au ei să facă ceva pentru tine?

Spor la succes!