Încearcă să cobori pe scări în patru labe
Dacă ai mai încercat să urci pe scări în patru labe în joacă sau chiar de nevoie, e foarte puțin probabil să fii încercat să cobori pe scări în patru labe. Hai că te aștept să încerci să vezi ce nasol e, numa’ să nu dai vina pe mine dacă ai căzut în cap.
Foto Unsplash
Am mai scris aici ce părere am despre zona de confort și despre motivaționalii care îți schimbă viața doar dacă te uiți la ei, însă în acest articol vreau să discutăm despre progres.
Acel tip de progres care îți pune creierul în mișcare și din cauza căruia am reușit să evoluăm de la a face focul cu pietre până la nivelul de azi, când putem comanda dintr-o aplicație să se aprindă focul în șemineu, mno.
Când faci același lucru de foarte multe ori, ajungi să-l faci foarte bine, aproape de perfecțiune. Cel puțin la nivelul de perfecțiune pe care ți-l dorești tu, comparându-te cu momentul T zero.
“I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.” Bruce Lee
Când faci ceva complet nou, primul care reacționează este creierul, care îți va spune că nu faci bine și că ar trebui să revii la obiceiurile clasice. Așa e programat el, să ne spună să nu sărim cu parașuta, să nu ne certăm cu șefu’, să nu ieșim din zona de confort sau să nu coborâm scările în patru labe.
Ce poți să faci să-ți provoci mintea:
- să scrii cu mâna stângă (dacă ești dreptaci) sau invers dacă ești stângaci;
- să mergi cu spatele pe banda de alergare;
- să înveți să cânți la un instrument;
- să înveți cuvinte de bază în cât mai multe limbi. Google Translate are opțiunea de conversații live de anul trecut;
- să înveți să dansezi ceva ciudat sau clasic;
- să cobori pe scări în patru labe, firește.
Uneori reușim să scriem peste programul de bază și să ne depășim limitele, însă de cele mai multe ori comoditatea și “zona de confort” sunt mai puternice.
Spor la succes!