Care-i faza cu speakerii motivaționali?

Speakerii motivaționali au apărut și la noi pentru că era normal, dar asta nu însemnă by default că ești unul prost sau bun, cum dacă stai în garaj nu înseamnă că ești neapărat mașină.

speakerii motivationali

Foto Pexels

Chestia asta cu speakereala motivațională este un produs ca oricare altul, cu clienți dispuși să plătească pentru așa ceva sau potențiali clienți, care încă nu știu cât de grozav este și către care trebuie promovat.

“Meseria” de a te afla pe scenă pe post de speaker nu este pentru oricine, chiar dacă nu pare chiar atât de greu să stai acolo și să monologești cu câteva sute / mii de oameni.

După mine, înainte de a învăța pe cineva ceva, ar trebui să știi pe pielea ta cum e să faci lucrul ăła și să o faci la un nivel foarte bun. Așa cum nu poți să devii mare antrenor de fotbal dacă tu ai jucat doi ani în divizia F la Avântul Murătura, nu poți să fii Life Coach la 22 de ani, pentru că nu prea înțeleg ce ai putea să mă înveți tu despre viață.

Mai sunt desigur și speakerii care au învățat cum să învețe să înoate citind din alte cărți și teoretic sunt foarte buni la asta, dar dacă îi arunci într-un bazin înoată vineți la față în ritm de break dance. Dar teoretic stăm foarte bine.

Revenind la speakerii motivaționali, fără a da nume de la noi sau de afară, îi urmăresc cu interes pe cei de la care am ce să învăț, de la cei care au făcut ceva la viața lor, iar acum pot să-i învețe și pe alții. Sunt puțini care sunt foarte buni la asta, dar sunt destui.

“There is no elevator to success, you have to take the stairs” Zig Ziglar

Nu pot să fiu motivat de cineva care îmi spune că, dacă gândesc pozitiv, nu o să mai am buruieni în grădină.

Dacă nu muncești până îți sar toate capacele și toate garniturile, nu o să se întâmple mare lucru, indiferent de cât de mult ești energizat de o conferință motivațională.

Atâta timp cât partea motivațională este consistentă și îți aduce valoare, depinde doar de tine ce vrei să faci mai departe cu informația respectivă. Dacă este însă ceva superficial, fals și doar de umplutură, despre cum e suficient să crezi și măreția te va copleși, cred că ți-o meriți.

Spor la succes!