Spune-mi că nu sunt în stare să fac ceva

Fiecare dintre noi are propriile metode de motivare, iar una din cele mai dureroase, care funcționează la mine, este să-mi spui că nu sunt în stare să fac ceva anume. Ceva suficient de provocator, dar realizabil, nu să ma pui să chilotez un avion de vânătoare în 10 zile lucrătoare.

nu sunt in stare

Foto Unsplash

Una din cele mai importante atribuții ale unui șef este să fie în stare să-și motiveze oamenii, să știe ce îl “activează”pe fiecare din ei.

Dacă te lași însă pe mâna șefului, s-ar putea să ai norocul de unul prost și atunci motivarea principală devine una negativă, de tipul așa nu. Adică ești motivat să nu pui mâna pe plita încinsă pentru că te vei arde.

O altă componentă importantă este capacitatea fiecăruia de automotivare, că dacă te lași după alții să-ți bage motivația sub pernă, s-ar putea să te trezești după douăj’ de ani ne…motivat(ă).

Revenind la titlul articolului, unii dintre noi se activează când li se spune, direct sau indirect, că nu sunt în stare să facă ceva, indiferent dacă e vorba de un proiect complex sau de a trece bătrânica strada.

Cum adică să nu poți face ce au făcut și alții, ești mai slab de înger sau pur și simplu nu ai ambiția necesară?

Cel mai ușor este să abandonezi când dai de greu și să dai vina pe alții. Poți să te amăgești când ai un progres minor și să te aștepți ca toată lumea să te felicite când ai făcut kk la oliță sau poți să nu te compari cu nimeni, ci doar cu tine.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Albert Einstein

Nu-mi spune că nu ești în stare să faci ceva, mai degrabă spune-mi că nu vrei să faci acel ceva. Poți să-ți spui ție că nu ești în stare să faci ceva și vei avea șanse foarte mari să reușești să nu faci acel ceva.

Ptiu, ce motivaționalo – spălat pe creier a sunat articolul ăsta, dar nu te mai ascunde după scuze externe, ci caută soluții interne.

Spor la putut!