Cele mai citite articole din 2018

Aveți mai jos cele mai citite articole din 2018, un nou sufleu corporatist de grătare vegane, pe un pat de leadershitp, asezonate cu experiențe personale mai mult sau mai puțin dureroase. Apasă pe fiecare titlu pentru a deschide articolele.

Ce faci cu un coleg care pute?

pute

 

Dacă nu rezolvi problema urgent, ca șef, sunt șanse foarte mari ca persoana respectivă să fie luată în colimator de colegi și să devină în scurt timp bătaia de joc a tuturor.

Tu te poți baza pe șef?

te poti baza pe sef

 

Râdem, glumim, dar în incintă, așa cum zice corporatistu’ Groparu, dar dacă nu te poți baza pe șef, e unul din cele mai nasoale lucruri care ți se poate întâmpla la job.

De ce ai obiceiul de a întârzia?

intarzia

 

Când întârzii undeva nu-i respecți pe cei care au planificat, pregătit întâlnirea sau pe cei care sunt acolo la timp, iar asta te pune din start într-o postură neplăcută.

Dacă suferi de micromanagement-ită, sigur n-ai fost vaccinat

micromanagement

 

Hai să începem cu definiția: micromanagement este metoda prin care îi explici omului ce trebuie să facă la oliță, cum să facă, cât de mult, cât de des, în etape foarte bine definite.

Da’ oare ce-o să zică lumea?

Cică din cauza reglementărilor gidipiar, acum la cabinetele medicale nu mai au voie să te cheme pe nume și asistenta va striga “Să intre domnul cu (insert nume de boală rușinoasă aici)!”. Mno acu’ să te văd ce-o să zică lumea din sala de așteptare…

Nu cred că îți poți permite să îți spui că nu ești bun la ceva fără a munci pentru acel lucru și fără a primi câteva (zeci de) feedback-uri cu recomandările de rigoare.

Nu îți mai spune că nu poți face ceva, lasă-i pe alții să facă asta și ignoră-i cu succes, nu te lăsa copleșit(ă) de zgomotul din jur.

Spor la succes în 2019!