Da’ oare ce-o să zică lumea?

Ești cel mai mare dușman al tău când îți spui că nu poți face ceva, pentru că te gândești la ce-o să zică lumea, iar asta se întâmplă din păcate foarte des.

zica lumea

În ultima perioadă sunt din ce în ce mai ocupat, dar am și ceva treabă, iar fără stabilirea de priorități aș putea spune foarte ușor că n-am timp. Dacă se întâmplă cumva să n-ai timp, numa’ să-mi spui și îți dau de la mine ceva, că mi-a mai rămas ceva la liber.

Luna trecută am avut câteva discuții pe tema neîncrederii în sine, că de exemplu ce o să spună lumea dacă vede că nu pot vorbi fluent limba engleză, iar atunci mai bine nu mai vorbesc deloc, dar nici nu mă apuc de treabă. Mă închid în mine și spun că mai bine nu vorbesc stâlcit decât să râdă de mine, e mult mai bine așa.

Altcineva cu care am vorbit spunea că ar vrea să avanseze în carieră, dar că sigur nu ar fi cea mai potrivită persoană pentru un post, fără a exista neapărat un post anume, ci doar așa de dragul autoflagelării. Când am întrebat dacă s-a îndeplinit condiția minimă și obligatorie de a aplica pentru un job și a se prezenta la interviu, răspunsul a fost negativ, mno. Că doar ce o să zică intervievatorul dacă nu sunt atât de bun(ă). În cel mai rău caz voi lua postul, iar în cel mai bun caz îmi va spune cu ce am greșit și voi ști ce să îmbunătățesc, însă chiar mă doare în coor de ce-o să zică lumea dacă am fost la 38 de interviuri degeaba.

Am cunoscut oameni care au fost respinși de nenumărate ori (chiar dacă ei au numărat foarte bine) la interviuri, dar fiind foarte căpoși au întrebat ce ar putea să îmbunătățească de fiecare dată, iar după ceva timp, după ce și-au îmbunătățit acele carențe, au fost acceptați.

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” Michael Jordan

Cică din cauza reglementărilor gidipiar, acum la cabinetele medicale nu mai au voie să te cheme pe nume și asistenta va striga “Să intre domnul cu (insert nume de boală rușinoasă aici)!”. Mno acu’ să te văd ce-o să zică lumea din sala de așteptare…

Nu cred că îți poți permite să îți spui că nu ești bun la ceva fără a munci pentru acel lucru și fără a primi câteva (zeci de) feedback-uri cu recomandările de rigoare.

Nu îți mai spune că nu poți face ceva, lasă-i pe alții să facă asta și ignoră-i cu succes, nu te lăsa copleșit(ă) de zgomotul din jur.

Spor la succes!