Nu aștepta oportunitatea perfectă

Dacă ai de gând să aștepți oportunitatea perfectă, probabil vei aștepta mult și bine, degeaba. Să aștepți ca toate lucrurile să fie perfecte ca să te apuci de treabă e ca și când ai aștepta traseul perfect, ca să mergi numai pe drumuri cu prioritate, fără să te oprești deloc.

Oportunitatea perfectă

Foto Splitshire

De exemplu, cel mai bun profesor care să te învețe o limbă străină este conversația, însă dacă aștepți să ajungi la un nivel minim acceptat (de tine) e foarte probabil să aștepți prea mult, indiferent de ce cursuri intensive faci.

“A year from now you will wish you had started today.” Karen Lamb

Dacă aștepți jobul perfect, stai liniștit(ă) că încă nu s-a inventat, iar să stai într-un loc unde te simți mizerabil nu e soluția cea mai bună. Mai bine faci pași mai mici în carieră, dar siguri, decât să aștepți să vină acționarii la tine să te roage să accepți rolul de CEO.

Asta nu înseamnă că trebuie să ignori partea rațională și să te arunci ca râma în stâncă la orice tâmpenie oportunitate. De cele mai multe ori poți să distingi oportunități în nuanțe de gri și foarte rar le vei avea doar pe cele în alb sau negru. O oportunitate în lateral te va ajuta foarte mult în a dobândi noi competențe, nu trebuie să mergi neapărat în sus de fiecare dată.

Este o diferență foarte mare între a aștepta ca toate planetele să se alinieze până te dai tu jos din pat și a face tu totul posibil ca planetele care contează pentru tine să se alinieze suficient de mult încât să te facă mulțumit(ă).

Orice oportunitate poate avea obstacolele ei, însă dacă ai puterea să te ridici după ce te-ai împiedicat și ai căzut, sigur ai învățat ceva.

Oportunitățile vin în permanență, însă depinde doar de tine dacă atunci când îți sună la ușă ești pregatit(ă) sau nici măcar nu te-ai trezit, pentru că sigur nu se va întâmpla nimic bun azi.

Spor la succes!