Îți place jobul actual?
Dacă îți place jobul pe care îl ai, trebuie să se și vadă.
Săptămâna trecută am fost plecat, foarte ocupat și am avut și treabă. La întoarcere am avut întârziere la primul zbor, iar distanța dintre cele două conexiuni era sub limita de a prinde avionul către casă.
Tehnică fotografică Răzvan Dragoș
Mno, era vineri seara, iar ideea de a nu prinde legătura și de a ajunge sâmbătă dimineață la fameleon era nașpa, aiurea, cam nasoală. Înainte de aterizare, Herr “Chilot” anunță la portavoce că noi ăștia întârziați vom fi luați cu duba. La propriu.
Așa a și fost. La scara avionului erau 3 oameni îmbrăcați în culorile liniei aeriene care bifau pe niște liste pasagerii care trebuiau să prindă alte 6 zboruri de legătură.
Herr al nostru era super vesel, dar în același timp foarte agitat. Mai aveam 20 de minute până pleca avionul. L-am întrebat dacă același regim preferențial îl vor avea și bagajele noastre de cală. Răspunsul lui zâmbind, dar tăios, a fost “I’ll tell you later!”
Uat ă’ fată? i-am răspuns și mai tăios, dar în gând, că sunt un domn, dar m-am conformat. În continuare sorta pasagerii pe destinații. După ce ne-a adunat pe toți, ne-a invitat rapid în duba cu geamuri, moment în care îl întreb din nou de bagajele noastre de cală. Îmi răspunde și mai rapid “Get in please, I have good news” și s-a urcat în grabă la volan. Plecând în trombă a început să ne vorbească tuturor, explicându-ne foarte vesel că este șoferul nostru privat și că trebuie să se asigure că ajungem cu toții la cele două avioane care ne așteptau către București și Sofia. Mno, acum să nu vă imaginați că avioanele ne așteptau în aer cu frâna de mână trasă.
Ne-a explicat că are confirmarea că o altă mașină a plecat cu bagajele noastre de cală, de la avionul cu care am venit, la avioanele cu care plecăm și că totul este în regulă. Mai departe trebuia să mergem la punctul de securitate pentru verificarea pașapoartelor și doar după aceea puteam merge la avion. S-a ocupat el de “intrări” în așa fel încât să meargă totul sfoară, că nu mai avea șnururi, toate au fost exportate în România pentru Sfântul Mărțișor.
Înainte de a ajunge la scara din spate a avionului, ne-a spus că a aranjat el personal să urcăm în avion ca niște rock star-uri. A fugit în viteză sus pe scări, iar cu un zâmbet foarte natural, ne-a mulțumit fiecăruia. După care s-a întors rapid la dubă pentru a-i “livra” pe ceilalți care trebuiau să prindă avionul către Sofia.
Băbăiete, asta înseamnă să îți placă ceea ce faci!
Omul avea instrucțiuni foarte clare cu privire la ce trebuie să facă în astfel de situatii, avea niște chipiai-uri pe care dacă nu le-ar fi atins, s-ar fi transformat în chipinai-uri cu implicații destul de nasoale. Ceea ce și ceilalți doi colegi ai lui le știau, desigur. Pe el se vedea însă de la distanță că îi place ceea ce face, și nu mima, se citea satisfacția pe fața lui când am ajuns la avion. Iar da, am plecat la timp, fără întârziere.
Dacă îți place ce faci, ai cele mai mari șanse să devii cel mai bun în domeniul tău. Nu pentru compania în care lucrezi, chiar dacă e un efect secundar, nu pentru șeful tău și nici pentru alții, ci în primul rând pentru tine. Iar astfel îi vei influența și pe cei din jurul tău.
Spor la succes!