De ce să te întorci într-o companie în care ai mai lucrat?

Când te angajezi într-o altă companie s-ar putea ca ce găsești acolo să nu fie neapărat ce ți-ai dorit și e foarte probabil să te gândești să te întorci de unde ai plecat.

intorci

Foto Unsplash

Uneori, cu timpul, compania la care lucrezi nu se ridică la nivelul așteptărilor (care nu spun neapărat că sunt realiste), însă prin tendința omului de a progresa în permanență, ajungi într-un punct în care tot ce este acolo nu te mai reprezintă sau cel puțin asta este impresia ta.

Simți că poți să faci mai mult doar că asta nu se poate întâmpla la locul de muncă actual, fie din cauză că strategia companiei nu te mai reprezintă, fie că densitatea de șefi proști pe etaj crește din ce în ce mai mult și decizi să pleci. E posibil să nu se mai potrivească valorile comune, planurile de carieră, industria, veniturile actuale sau multe alte motive.

Îți cauți activ un alt job și găsești altceva mai repede decât te așteptai și (cu o plăcere diabolică) anunți pe toată lumea că pleci din companie. Nu uita că integritatea este chestia aia care te poate “scoate” sau te poate “băga” în multe locuri.

Începi la noul job și de la o zi la alta realizezi că nu era chiar așa de nasol dincolo, că fiecare companie are tembelii ei și că atmosfera de lucru nu-ți place chiar deloc. Trec săptămâni și chiar dacă salariul mai mare era foarte important pentru tine, îți dai seama că acum nu mai este chiar așa.

După ce îți este foarte clar că nu mai ai ce să cauți în compania asta, începi să-ți cauți de lucru și tot mai mult te bate gândul să te întorci la prima companie, unde nu era rău deloc, fie că e vorba de programul de lucru normal sau de multe alte lucruri care ți-au plăcut.

Pentru a putea face asta, una din condițiile principale este să lași loc de bună ziua atunci când pleci. Ajută și să păstrezi legătura cu cei de acolo, desigur, iar scenariul ideal este să te cheme ei înapoi când au un job disponibil. Nu strică nici dacă ai învățat ceva în plus în celelalte locuri de muncă pe unde ai mai hoinărit.

Dacă ai fost un angajat bun, compania are toate motivele să te dorească înapoi, însă așa cum tu te-ai schimbat, s-ar putea să se fi schimbat și pe acolo niște chestii și nu uita că ai avut și tu motivele tale când ai plecat. Dacă totul este perfect și ei nu te vor înapoi nici dacă au “acel” post liber, poate că nu ești chiar atât de bun cum credeai tu sau poate că nu te (mai) potrivești cu organizația respectivă.

Spor la succes! Reloaded!