Toată lumea face supa sau ciorba cu aceeași apă

Adică la bază pornim toți cu aceeași apă, însă depinde de fiecare dintre noi ce vom face altfel, în așa fel încât rezultatul final să fie diferit. Poți să urmezi rețete complexe, iar mai nou poți să vezi fiecare etapă pe YouTube și ai cele mai mari șanse să-ți iasă ceva foarte bun.

aceeasi apa

Foto Unsplash

Nu se întâmplă la fel și în carieră. Cel puțin nu așa de rapid, iar la rețete stăm foarte prost și de cele mai multe ori trebuie să testezi destul până să ai rezultatul final dorit.

Primul lucru la care ar trebui să te gândești este să faci diferența față de ceilalți, iar prin asta nu spun că dacă toți merg pe dreapta, tu să mergi pe stânga de-al dracu’, numai de dragul de a face ceva în alt mod. Dacă faci ceva mai prost, chiar dacă diferit, nu te va ajuta cu nimic, dimpotrivă.

Motivația joacă un rol extrem de important, fără asta nu prea poți să construiești nimic și de aceea te-ar ajuta să îți dorești să fii ceva mai mult decât ești acum.

După ce te-ai hotărât ce vrei să faci și de ce, ar trebui să vezi cum vei face asta. Te duci la o conferință despre cum poți să avansezi în carieră și gata, s-au rezolvat toate problemele tale. Ei bine, nu merge nici așa. Nu poți să citești o carte despre cum să înveți să înoți și gata, te poți arunca în apă. Îți trebuie foarte mult exercițiu și ajutor pentru a învăța. Nu trebuie să faci totul într-o zi, ci poate să repeți acel lucru într-o mie de zile și atunci rezultatul nu se va lăsa așteptat.

Depinde doar de tine cât de mult vrei să faci asta și câte supe cu gust groaznic ești dispus(ă) să arunci până vei obține ce ți-ai dorit.

Ca de fiecare dată, vor exista unii care îți vor spune că nu este adevărat și că ei au început cu vin, zeamă de varză sau chiar lapte de cocos, dar asta nu înseamnă că ele nu au tot apă la bază sau că nu putem să avem excepții spectaculoase.

Spor la gătit cariera!