Ce faci pe pilot automat?

Cum adică tu nu lucrezi pe pilot automat? Asta s-o crezi tu cu prietenii tăi. Pilot automat este chestia aia de la mașină pe care o reglezi la o anumită viteză și merge singură fără să mai accelerezi.

pilot automat

Foto Unsplash

Unele activități care au devenit rutină zi de zi le-ai putea încadra la acest pilot automat, cu părțile lui bune sau rele.

Îți poate da o stabilitate în activitățile de bază, dar te poate scoate din “clubul” celor creativi, care vor să mai facă și altceva în afară de banalitățile zilnice.

Când te gândești la ce ai făcut săptămâna trecută și nu prea îți amintești mare lucru, ai șanse mari să fi fost pe pilot automat. Asta nu înseamnă că nu ți-ai făcut treaba sau că nu ți-ai făcut-o cum trebuie, ci doar că rutina a devenit atât de puternică încât te-a acaparat în totalitate într-un fel de blazare generală.

Revenind la condus, la începuturi ți se părea ceva fascinant și chiar complicat. Ai avut mari dificultăți în a apăsa (diferit) pe pedale, schimba vitezele, a te uita în oglinzi și a și semnaliza în același timp, iar acum toate astea ți se par banale. Sper să rămâi responsabil și să nu te apuce live-urile la volan sau să mergi la plimbare prin parc, cu mașina.

Obiceiurile zilnice te ajută enorm la creșterea productivității și la evoluția ta în general, însă nu duce totul la extrem. Când mergi la oliță ești categoric pe pilot automat, nu mai stai să te gândești la anumite activități, ci le faci automat, putând să aloci timp altor activități mai importante, cum ar fi cititul pe telefonul mobil…

Cel mai mare risc pe care îl poți avea în carieră, este să devină plictisitoare și să nu-ți mai pese de ce faci acolo. Să se transforme într-un job banal, care mai devreme sau mai târziu nu te va mai satisface sau evoluția ta să nu mai fie la nivelul așteptat.

Când ești pe pilot automat ignori alte lucruri care sunt mai importante, mici amănunte pe care le treci cu vederea, cum ar fi să îți facă plăcere ceea ce faci sau să faci ceva mai mult / diferit astăzi. Nu numai la serviciu!

Încearcă să faci lucrurile diferit din când în când, ai putea să ai noi perspective nebănuite 🙂

Spor la success!