Cât timp pierzi pe zi pe Internet?

Nu cred că realizezi cu adevărat cât timp pierzi pe zi pe internet, atât de gravă e situația. Fie că e vorba de inamicul public al productivității, Social Media sau că e vorba de banalele mailuri (mda, și ele înseamnă Internet).

internet

Foto Pexels

Există niște zvonuri că viața ta începe cam așa:

Te trezește telefonul deștept, că doar de aia e deștept, mno. Fără să cobori din pat și să te trezești cu adevărat, verifici ce s-a mai întâmplat peste noapte, fie că e vorba de Social Media, de ce mailuri au mai intrat sau de ce mai scrie presa de surdină, că doar nu o citești pe aia de scandal, mno.

După numai 23 de minute te dai jos din pat și realizezi că ești în întârziere, că doar ceasul ăla care era tot timpul pe ecran nu l-ai văzut, mno.

Mergi la baie, cu telefonul în mână sau în buzunar, depinde cât ești de organizat(ă). Te pui pe tron șiiii, ce faci??? Deschizi telefonul, poate a mai apărut ceva, mno.

Sărim peste episodul cu baia unde vrei să demonstrezi că ești expertul multitasking-ului, mno. Dacă tot vrei să exersezi și să demonstrezi că tu ești mama, tata și soACRA multitasking-ului, încerci să te bărbierești și să te speli pe dinți în același timp. Ca să nu avem discuții la proces cu doamnele, putem înlocui bărbieritul cu machiatul, dar nu-i bai, mno. Ți-am mai zis că sărim peste episodul cu baia, dar n-ai fost atent(ă), mno.

Te introduci în mașină și îți aranjezi telefonul, însă nu înainte de a verifica dacă mai sunt ceva update-uri noi, ca să băgăm puțină romgleză, mno. Încă mai caut cum să traduc “mno” pentru fanii englezi din toată lumea, poate mă ajutați voi.internet

Dacă nu mergi cu mașina la serviciu, cu atât mai rău, pentru că ai și mai mult timp de a sta pe interneți pe drum.

Revenim la mașină totuși, că, mno, să nu pierdem firu’, unde începi să înjuri toți politicienii corupți de traficul infernal, dar găsești tu ce să faci, mno, mai bagi un ochi în Internet.

Ai ajuns la birou și chiar dacă intri direct în pâine, tot mai bagi un ochi în telefon sau faci ceva browser-eală, că tot nu strică la nimic. Acum pe bune că 2 minute de Facebook-ăreală n-a dăunat nimănui, nici măcar dacă te trezești că dai cu dejtu’n gol timp de jumătate de oră fără să reții nimic.

Conform cercetătorilor britanici de la Harvard Business Review din Brighton, Județul Massachusetts, cu cât stăm mai mult online, cu atât mai mult scade productivitatea și timpul alocat muncii. Să nu-mi spuneți că rezolvarea mailurilor, 6 ore pe zi, înseamnă că ai “lucrat”, mno. Nu mă refer la cei care au ca obiectul muncii gestionarea adreselor generice de mail.

Pleci de la lucru și pe drum bagi kilometri de Internet viteză, iar dacă ai orice fel de activitate, mai bagi un ochi pe acolo să fii sigur că n-ai pierdut nimic. Ți-a zis doctorul de familie că ești suspect de sindromul FOMO, dar nu-l crezi, că sigur a citit asta de pe Internet, ce doctor superficial, care își tratează clienții cu astfel de metode.

Indiferent de ce activități mai ai în timpul serii, Unchiu’ Internet este cu tine peste tot, inclusiv la oliță, în drum spre dormitor, cât și când ai băgat capu’n pernă, mno, că așa face toată lumea.

Desigur, orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare, mno și scenariile de mai sus nu sunt plauzibile și în niciun caz nu ți se aplică ție, offline-ăru-le. Și te rog să nu comentezi că am scris de 18 ori “mno”.

Nu în ultimul rând, sper că nu ai pierdut timp pe Internet citind acest articol, ci ai câștigat ceva. Știi tu ce.

Dacă vrei să vezi cum ar fi o zi de detoxifiere totală fără Internet, dar post din ăla “negru”, închide-ți net-ul la telefon / tabletă, și stai departe de orice formă de Internet, de la calculator și până la televizorul dăștept. În primele ore vei avea senzații de vomă, transpirație rece pe spate și chiar tremur în degete, însă cei tari vor rezista. Există și viață după Internet, iar când se va face ora 00:00 puteți să Interniți pe mai multe device-uri deodată, ca să recuperați milioanele de biți pierduți.

În ultimul rând, să nu-mi spui că ai numărat mno-urile și că nu sunt optsprezece, că eu chiar că nu le-am numărat! Mno, binie?

Spor la succes, offline!