De mâine m-apuc

Toată lumea a supraviețuit sindromului de mâine m-apuc sau mutați munții deja? Stați liniștiți, că era o întrebare retorică, nu disperați. Am zis de mâine, nu de azi, că doar n-ai revenit azi să mai citești articolul pe care l-ai citit ieri.

Foto Pexels

Cercetătorii britanici din toată lumea au observat că de cele mai multe ori după o nenoroceală se întâmplă și schimbarea. Fie că e vorba de cură de slăbire, mers la sală sau de învățat managereza, când brusc vrei să te faci șăf.

Ceea ce nu este un lucru rău, pentru că de cele mai multe ori când s-a umplut paharu’ (sau farfuria) se impune decizia de schimbare.

Ce este însă rău, este că, statistic vorbind, majoritatea dintre noi se trezesc a doua zi și își spun:

– Hai mă ce dreaqu, că pot să mă apuc de mâine, că-i tot aia, mai fac o pauză azi și așa mai departe și în zilele următoare.

Așa cum dimineața poți să-ți pui ceasul deșteptător să sune cu o oră mai devreme (a se citi telefonul deștept) departe de pat pentru a fi nevoit(ă) să te ridici din pat să-l oprești, poți să îți pui geanta de sală în ușă ca să dai cu nasul de ea când pleci. Desigur că poți să sari peste ea și să o lași tot acolo, continuându-ți obiceiurile vechi, dar cu promisiunea de a începe de mâine.

Singurul lucru care te ține deoparte de a face ceva ce ți-ai propus se numește indisciplină și tu ești singurul vinovat pentru asta. Nu-ți da snooze!

Știu că ești obosit(ă) și că trebuie să faci o pauză, dar nu te ajută deloc dacă faci asta zilnic. “Oboseala” de obicei trece după zece minute, dar snooze ar putea să te țină câteva zile / luni.

Nu poți să mă convingi că e altcineva vinovat pentru că tu nu ai chef să faci ceva, iar când mă refer la chef, e vorba de faptul să te apuci de sală, proiect, limbă străină, nu că nu poți să faci 10 flotări cu bătaie la spate și ca atare nu are rost să începi să faci două cu mâinile pe birou, ca pensionarii.

Mintea ta în gândul ei nu ar trebui să se întrebe la fiecare activitate de ce ar trebui să mai aștepte pooțin, ci să fie setată pe acțiune.

Dacă vrei să te lași de fumat, poți să faci asta acum, nu trebuie să mai sudezi câteva sute de țigări azi și să te lași de mâine, de parcă ar fi ultima dorință de dinainte de pedeapsa capitală.

“Your future is created by what you do today, not tomorrow.” Robert Kiyosaki

E greu să te urnești, știu. Oho cât e de greu, dar dacă îți pasă de tine, trebuie să faci asta azi, că tot pentru tine o faci. Sper că nu te aștepți să ai rezultate tot azi, așa că nu abandona când îți e mai greu.

Spor la apucat. Azi, nu mâine!