Scuturați de zece ori

În ultimele zile am fost la Social Media Summer Camp, tabără la care fusesem de multe ori și în trecut, dar de data asta am aflat ce beneficii aveți dacă scuturați de zece ori.

scuturati

Foto Mihnea Ratte

Mno acum după ce veți face fiecare dintre voi scenarita aferentă cu scuturatu’ vreau să vă spun că la tabăra organizată de Marta și echipa ei am participat la toate edițiile (de când am fost odată), așa-i de fain acolo.

Pe durata a (aproape) patru zile oameni din agenții, clienți și bloggeri se întâlnesc pentru a dezbate și învăța din industria în care evoluează. La fiecare ediție poți observa trendurile din industrie, ai un sobor de informații noi, iar socializarea cu încă 100 de oameni este cel mai mare câștig.

E o socializare informală, uneori prea informală, unde se leagă prietenii, se consolidează antipatii, atmosfera generală fiind foarte mișto. Cei care mă știu personal, imaginați-vă cât de informală e toată șmecheria asta, dacă eu merg îmbrăcat în “civil”, adică nu sunt în costum, mno…

În ediția asta, doi băieți de la EFdeN au atras de departe cele mai multe feedback-uri pozitive cu prezentarea lor. Zic băieți, pentru că au 26 și respectiv 27 de ani, iar până la vârsta asta au făcut incredibil de multe chestii în direcția sustenabilității în România.

Au construit o casă complet independentă de la -A la +Z cu voluntari și cu sprijinul unor sponsori. O casă care produce mai multă energie decât consumă. O casă pe care au reconstruit-o de la zero după ce au transportat-o în 9 TIR-uri (cu tot cu mobilă) până la Versailles la o expoziție și au montat-o în 5 zile. Mno, despre băieții ăștia e vorba.

Mai jos este Claudiu, povestind la o conferință TEDx despre ce face împreună cu Mihai.

I-am întrebat pe cei de la EFdeN care este misiunea lor și mi-au răspuns foarte scurt:

Responsabilizarea României.

Chiar dacă ți se pare că e o vrăjeală ieftină, chiar și tu poți contribui, ai mai jos câteva exemple:

  • scutură și împăturește. E vorba de a-ți scutura mâinile de 10-12 ori după ce te speli pe mâini și apoi folosește doar un singur șervețel de hârtie, nu mai multe. Doar în America un șervețel de persoană înseamnă 340 de milioane de kg. Folosește mai puține șervețele, dar scutură mai mult;
  • folosește ecofont când printezi, ceea ce va reduce consumul de toner cu până la 50%. Dacă nu vrei varianta asta, poți folosi fontul Century Gothic, care este cel mai economic din suita Office;
  • folosește aeratoare de apă, economisind 80% din apă;
  • participă la cursurile EFdeN aici;
  • nu te mai enerva pentru că poluezi… bine, asta e de la mine 🙂

Și ca să revin la SMS Camp, intrarea mea în Social Media și în online li se datorează lor, asta ca să știți pe cine să certați când nu vă place ceva din ce scriu.

Spor la succes!