Încercăm să facem ceva sau chiar facem?

Fraza “Încercăm să facem tot posibilul ca să…” e foarte des folosită în special pentru a te pune la adăpost pentru “N-a ieșit, dar am încercat.”, însă de cele mai multe ori e doar așa, la vrăjeală, ca să nu spui că nu ți-ai dat interesul.

Atunci când depinzi de alții nu prea poți să garantezi că vei face ceva, dar este oare valabil și pentru tine? Ai făcut tot posibilul sau doar ai încercat?

incercam sa facem

Foto Unsplash

 

Conform cercetătorilor britanici din toata lumea, sunt două categorii de oameni, cei care dacă spun că fac, fac și cei care dacă spun că fac, spun.

Trebuie să îți asumi lucruri, nu să încerci să ți le asumi, deși nu vreau să înțelegi că acest articol este o spălare de creier în care este suficient să vrei să faci (orice) și vei reuși, pentru că de aia nu ajungem toți președinți în America.

Chestia asta cu optimismul fanatic este o tâmpenie. Nu poți să te uiți la o stradă jegoasă și să spui cu o atitudine senină și cretină că este foarte curată și frumoasă. Ai putea să pui mâna și să aduni toate gunoaiele de acolo și va deveni curată, asta e o stare de pozitivism mult mai realistă.

Încă un exemplu: am încercat să răspund la un apel, dar n-am reușit. În primul rând pentru că nu am acceptat apelul și în al doilea rând pentru că nu am apăsat pe verde.

Dacă încerci să faci lucruri noi, evident că nu îți vor ieși din prima, dar dacă abandonezi după prima încercare, normal că nu vei reuși acel ceva.incercam sa facem

Cuvântul “încercare” are din start o doză destul de mare de eșec și poate ar fi bine să îl înlocuiești cu altceva mai bun: vreau, pot, știu, fac.

Daca nu vrei să faci ceva, de ce nu îți spui asta din prima? Nu trebuie să te amăgești că încerci să faci ceva dacă știi că nu vrei cu adevărat sa faci acel ceva.

Nu încerca să nu-ți mai rozi unghiile când ești stresat(ă), nu ți le mai roade.

Eu când am poftă, nu încerc să beau un pahar de vin, ci chiar beau un pahar de vin.

Spor la încercat făcut!