Tu pentru cine lucrezi?
Dacă spui că lucrezi pentru angajatorul tău înseamnă că ai fost spălat pe creier complet și că ai șanse foarte mici să lucrezi pentru tine. Și nu mă refer aici la a fi patron antreprenor.
“Compania e viața mea și fac tot ce pot pentru ea” – este un slogan atât de fals și de forțat, încât ar trebui sa fie în prefața cărții “How to handle a poopincoorist”, disponibilă în biblioteca virtuală a fiecarei companii, mici sau mari.
Chiar dacă recunoști sau nu, lucrezi pentru tine. Punct.
Fiecare dintre noi ar trebui să lucreze pentru el, pentru a-i fi bine lui și familiei lui. Ar fi de preferat însă ca evoluția să fie una foarte bună, pentru ca și compania care te platește să beneficieze de serviciile tale. Crează-ți un brand personal cum poți tu mai bine, am mai vorbit despre asta aici, iar perfomanța individuală trebuie să fie din ce în ce mai bună “de la un sezon la altul”.
Dacă ai cumva dubii legate de comparația job – viață personală, încearcă să faci un exercițiu de imaginație… un exercițiu dur. Imaginează-ți că ai fost dat afară din companie sau că a dat faliment și ai rămas pe drumuri. Nasol moment. Acum imaginează-ți că ți-ai pierdut o persoană dragă ție. Știu, nici nu poți să iți imaginezi așa ceva și nu vei putea niciodată să faci o astfel de comparație.
Sper că vei gândi altfel acum “echilibrul” dintre viața personală și cea profesională. Gandește-te la asta și când realizezi că este a patra oara săptămâna aceasta când ai ajuns acasă obosit(ă) la ora 9 seara, este joi… și ai frecvent acest program, nu este doar “una din acele săptămâni”.
Dacă acasă nu ești bine, mai devreme sau mai târziu nu vei fi nici la serviciu.
Nu uita niciodată pentru cine lucrezi!
Foto Dilbert
Spor la succes!