Nu te mai plânge!

Știu că uneori lucrurile nu sunt așa cum ai vrea tu, dar fără să faci nimic e foarte puțin probabil să se schimbe ceva, așa că nu te mai plânge că faci riduri. Și pe exterior și pe interior. Riduri.

nu te mai plânge

Foto Pixabay

Barem dacă ar exista un beneficiu când te plângi, dar nu există și pe lângă faptul că e foarte nociv să faci asta, este foarte probabil să atragi multă lume lângă tine care îți va confirma constant cât de nasoale sunt lucrurile în general și cum totul este de kkt. Mai moale sau mai tare, depinde de ce ai mâncat ieri.

De multe ori, viața nu e dreaptă, dar nici dacă te plângi zilnic nu o vei face mai strâmbă. Dacă poți să rezolvi problema respectivă, perfect, dacă nu poți, treci pe lângă.

Ajută foarte mult să te răcorești din când în când și să spui ce ai pe suflet, dar dacă faci asta zilnic și e doar ora 7 dimineața, nu te văd bine. Sau nu o să te mai văd deloc în curând, pentru că nu vreau să îmi mucegăiască umărul de la plânsul tău.

“What you’re supposed to do when you don’t like a thing is change it. If you can’t change it, change the way you think about it. Don’t complain.” Maya Angelou

Poți să te plângi că lămâile sunt acre fără să faci nimic sau poți să le bagi în miere, sau să NU faci limonadă, sau să le mănânci cu Nutella. Sau pur și simplu poți să te obișnuiești cu ideea că lămâile sunt acre ca tot neamu’ lor și că nu au fost inventate de Zeul Lemon doar pentru a te enerva pe tine. Nu-ți plac, dă-le dreaqu și nu-ți mai stoarce zeamă de lămâie în ochi doar pentru a face pe victima.

O abordare pozitivă ajută întotdeauna, iar un proverb despre care nu se știe exact când a fost rostit pentru prima oară prin anii 1800 pentru că nu a pus nimeni sursa pe interneții zilelor respective spune că în loc să te plângi că trandafirii au țepi, mai bine să apreciezi că țepii au așa flori frumoase.

Asta nu înseamnă că de astăzi totul va fi roz și să ai o față senină și cretină indiferent ce se întâmplă. Rămâi cu picioarele pe pământ, răcorește-te când ai nevoie, însă nu de câteva ori pe zi.

Te ajută foarte mult să nu judeci oamenii, iar dacă reușești să le auzi motivele îți va fi mai ușor să-i înțelegi. Sau să-i ignori.

Spor la neplângăcit!