Eu am voie să fac, tu nu!

Eu am voie ce nu e voie, pentru că eu poruncesc ce nu e voie, dar tu nu. Phui câtă aroganță. Legenda zice să nu faci ce face popa, ci ce zice popa. Hai mai bine să-l lăsăm în pace pe domnu’ Popa și să îți explic de ce nu e bine să le spui oamenilor că tu poți să faci ceva, dar ei nu.

Nu trebuie neapărat să fie vorba de afirmații, e suficient ca prin ceea ce faci să arăți asta, chiar dacă nu o faci intenționat.

Foto Pexels

O altă legendă spune că femeile nu vor fi niciodată egale bărbaților, exemplificând situația puțin probabilă de mai jos:

– Iubito, te-ai hotărât ce faci de 8 Martie?

– Da! Merg cu fetele la o petrecere cu striperi.

– Bravo! Și eu am vorbit cu băieții să mergem într-un club de striptease.

– … de ce plângi iubito?!

– Tu nu mă mai iubeeeeeești!!!

Cea mai mare viteză cu care poți să cazi în nas ca șef este să spui una și să faci alta. Poți să le ceri oamenilor să nu mai fumeze în birou, dar dacă tu ai țigara în mână când le spui asta, în același birou, s-ar putea să îți stingă țigările pe scaun, cu sau fără tine acolo.

Un exemplu mult mai aproape de realitate ar fi să le prelegi tuturor de importanța disciplinei și a organizării timpului, dar tu să întârzii frecvent la ședințe.

Angajații copiază ceea ce faci tu, bun sau rău, dar cel mai periculos este să nu ai un comportament constant și să nu știe la ce să se aștepte de la tine.

Așa cum lumea este în permanență schimbare și implicit business-urile, ca șef trebuie să te schimbi, să te adaptezi și tu. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți schimbi valorile sau, dacă nu mai ești de acord cu tine, cel de acum cinci ani, este ceva greșit. Nu poți să le spui însă oamenilor tăi să îl lase în pace pe Dabija, dar tu să îți bagi nasu’ în tot ce fierbe în companie.

Spor la consecvență!