Ai scos buruienile din viața ta?

A început sezonul în care scoatem buruienile, iar în perioada asta dacă nu te ocupi de ele, orice altceva ai planta lângă, fie că e vorba de gazon, flori sau fructe, rezultatul este negativ. Cel puțin la nivel vizual, dar în timp vei vedea că același lucru se întâmplă și în profunzime.

buruienile

Photo Pexels

Aud de foarte multe ori afirmația că cei care reușesc au avut noroc. De mult prea multe ori… Părerea mea este că norocul are rolul lui, dar este sub 1% din tot ceea ce faci.

Revenind la grădinărit, dacă nu scoți buruienile și nu plantezi ce și când trebuie, s-ar putea să nu ai noroc. Buruienăritul este o activitate care trebuie făcută constant, nu ajunge să faci curățenie doar o dată și gata, ai scăpat.

Dacă nu plantezi ceva, nu vei avea acel noroc, ci doar noroi la prima ploaie. Desigur, poți să ai ghinion, că ce ai plantat nu se prinde sau crește așa cum vrei tu, dar poți să te pronunți corect doar după mai multe încercări.

Asta se întâmplă și în cariera ta: dacă nu “plantezi” nimic, nu vine norocul să te strângă de gât.

Poți să compari buruienile cu atitudinea negativă, iar aici mă refer la propria persoană, nu la cei din jurul tău. Poți planta idei pozitive, să ai încredere în tine și vei avea șanse mult mai mari să culegi ceva. Cercetătorii britanici din toată lumea au descoperit că cei mai norocoși oameni sunt cei care au o încredere mare în propria persoană, dar care categoric fac ceva pentru a-și atinge obiectivele.

“Luck is what happens when preparation meets opportunity.” Seneca

Acel 1% noroc poate fi dat de locul în care te-ai născut, de familia în care ai aterizat, dacă îți cade sau nu o cărămidă în cap, dar în rest… insuccesul tău depinde doar de tine.

Nu în ultimul rând, obișnuiește-te ca invidioșii să îți spună ce norocos/coasă ești.
Noroc la succes 🙂