Rămâi la ce ești foarte bun(ă)!

Am fost la un film care se anunța unul bunicel după trailer. Actorul pentru care am mers era suficient de jmeker ca să mă convingă “ăla micu’” să mergem. Am luat cele mai bune bilete posibile, belea. Ajungem acolo, nu erau scaune!

Băbăiete, cum dreaq să mă uit la un film din picioare? De dragu’ copilului am zis să accept, că pentru el m-am dus, numa’ bine că am motiv să îi scot ochii o bună perioadă de timp. Am ajuns mai devreme ca să luăm baidefolt-ul popcorn, dar nu aveau nici din ăsta. Halal organizare. Ăsta era al doilea semn că ceva nu e în regulă. Vă spun eu că se duce țara asta de râpă, fără a face nici o legătură cu alegerile locale.

Până să înceapă filmul, au fost câteva reclame cu RATB, o regie autonomă care cânta despre căt de grea este viața în versuri gen “Mă uit la tine, văd că nu ești”, “Ambreiaj. Lubrifiant. Stafii. Avem de toate. Tu tot nu vii.” sau “M-am văzut în oglindă, mi-am zâmbit politicos”. Ehee, dragii moșului, pe vremea mea, când versurile erau alb-negru, erau altfel rimele.

esti foarte bun

Până la urmă, când era deja prea târziu, mi-am dat seama că nu era film, ci concert, iar Johnny Depp a “jucat” excelent pentru un actor la chitară.

Pe anumită nișă de fani zic, pentru că o bună parte dintre ei au venit doar ca să fie aproape de el și sunt sigur că ar fi venit și dacă ar fi cântat la flaut. Chitaristic e doar un hobby pe care îl practică la un alt nivel, pentru că este “cineva” în cu totul altă industrie.esti foarte bun

Mai există actori celebri care și-au finanțat hobby-urile cu pretenții de a deveni super performeri în alte domenii “adoptate”, însă cu evoluții modeste. Hasta la Vista Baby!

La fel cum s-a gândit Michael Jordan să se apuce de golfuț, mno că diferă numai dimensiunile mingii, găuricii și puțin tehnica.

Dacă ești foarte bun în ceea ce faci, nu înseamnă că vei putea să faci același lucru în orice alt domeniu, doar pentru că vrei tu asta, sau “pentru că pot!”. Sunt foarte puțini oameni în istorie care au excelat în mai multe domenii.

E ca și cum ai spune că fiind campion la atletism vei reuși să ai aceeași performanță la curling, că e vorba tot de piste.

Sper că până acum ți-ai dat seama la ce ești bun și la ce poți să excelezi, considerând că îți și place ceea ce faci.

Cam ce ți-ar trebui să excelezi în ceea ce faci:

  • să îți placă;
  • să muncești foarte mult pentru a progresa;
  • să te ducă și capu’;
  • să exersezi foarte mult;
  • să îți cauți modele de la care ai ce învăța;
  • să nu abandonezi când îți este greu;
  • să-i întrebi pe cei din jurul tău cum evoluezi, dar doar pe cei echidistanți și care îți pot spune pe bune unde te afli. Poopincuriștii sunt excluși, nu vrei să știi câte scame ai pe umăr;
  • învață cât poți de mult de la alții și chiar din alte domenii;
  • să fii consecvent;
  • să fii disciplinat, foarte disciplinat.

Hobby-urile sunt foarte bune, dar extrem de rar pot ajunge o nouă profesie, dacă tu excelezi în alta. Dacă vrei să mediocrizezi prin mai multe domenii, ai șanse foarte mari să obții ce ți-ai propus.
Spor la succes în ceea ce faci tu cel mai bine!