Când un bărbat spune că face, face!

Dacă un bărbat spune că face ceva, va face, nu trebuie să îl bați la cap la fiecare șase luni întrebându-l când va face!

Sigurul obstacol în calea lui este amânarea umplută cu alte activități mai plăcute sau cel puțin mai simple, cunoscută sub denumirea de procrastinare. Ca să nu facem niciun fel de discriminare, fenomenul este larg răspândit și în comportamentul femeilor, desigur.

barbat spune

Foto Gratisography

Procrastinarea este un obicei foarte vechi, inventat cu mult timp înaintea corporațiilor și interneților, nu vă imaginați că doar în zilele noastre oamenii găseau motive de a nu face ceva. Până și Leonardo de la Florența a “lălăit” 16 ani la Mona Lisa, așa că o scrolare în plus nu strică la nimeni.

“You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today.” Abraham Lincoln

Nu spun că amânarea e neapărat ceva rău, dar depinde foarte mult cât de mult îți permiți să faci asta, mai ales în fața unui DEADline sau când îți construiești un brand personal și vrei ca lumea să se poată baza pe tine.

Procrastinarea vine din latinul pro – crastinus care înseamnă “pentru mâine”, după care s-a născut proverbul “Lasă pe mâine ce nu poți face azi, poate nu mai trebuie să faci deloc”.

Este vorba de tendința de a amâna din start ceva pentru mai târziu, de foarte multe ori fiind asociată cu sindromul veveriței. Adică acel moment când ai de făcut o analiză complexă pentru săptămâna viitoare, dar nu știi exact cu ce să începi și te trezești că ai intrat puțin în mailuri, care te-au dus la alte activități și apoi la scroll-it în gol pe interneți. Când îți revine mintea la analiza pentru săptămâna viitoare, realizezi că mai ai destul timp și că, mno, nu-i atâta grabă, dar îți promiți că mâine vei începe ziua cu ea. A doua zi îți dai seama la prânz că ți s-au schimbat din nou prioritățile și speri că te vei apuca de treabă poimâine, oarecum resemnat(ă). Ți se pare cunoscută procedura? Din auzite de la alții, firește, orice asemănare cu realitatea este pură coincidență 🙂

“Procrastination is like a credit card: it’s a lot of fun until you get the bill.” Christopher Parker

Atâta timp cât nu identifici urgența de a face ceva sau existența unor repercursiuni serioase dacă nu faci acel ceva, ești predispus(ă) la amânarea intenționată, iar ca să nu stai degeaba, sigur vei găsi ceva mai interesant de făcut în tot acest timp.
Spor la amânare… cât vă permite timpul!