Nu fi doar la numărătoare!

Aveam o colegă care atunci când o întrebai “Ce faci?” avea același răspuns de fiecare dată “Eee (acel eee blazat și lipsit de vlagă), uite și eu pe aici la numărătoare…”

Din păcate, de multe ori din lipsă de perspectivă sau din lipsa dorinței de a schimba ceva, ni se întâmplă să stăm într-un job comod care nu ne face plăcere deloc și acest lucru se vede imediat.

Adică dacă tot ești acolo la numărătoare, de ce nu faci în așa fel încât timpul petrecut la job să fie mai plăcut în primul rând pentru tine? Nu de alta, dar altfel îți va fi atât de lehamite de jobul tău încât mai devreme sau mai târziu nu se va încheia bine.numărătoare

În primul rând nu ar trebui să ți se accepte o astfel de atitudine în cadrul echipei, contaminarea celorlalți este cel mai nociv lucru pe care îl poți face. Dacă ai o atitudine de kkt (ca să stabilim din start: nu îmi place comparația dintre atitudinea de cacao și cea de vanilie pentru că în nici un caz cacaua nu merită o astfel de jignire), ceilalți colegi nu au nici o vină și nu au de ce să îți suporte ție toanele.

Ca să nu las loc de niciun fel de interpretări deplasate, mă refer la o astfel de atitudine în general, nu doar la situațiile în care fiecare dintre noi avem zile proaste, dar (foarte) rar.

Nu cred ca are rost să îți mai spun că cel mai mult timp ți-l petreci la job, fără să luăm în considerare perioada de somn (nici măcar aia din timpul programului :))

Dacă regula este să ai o atitudine care deranjează și care nu îți face bine în primul rând ție sau dacă firma unde prestezi este atât de departe de valoarea sau de pretențiile tale, mai bine faci un bine tuturor, inclusiv ție și pleci în altă parte unde cu siguranța va fi totul minunat și brusc atitudinea ta se va schimba radical… NOT.

Spor la numărătoare!

5 comentarii
 1. Anka
  Anka says:

  Din pacate au venit la job din ce in ce mai multi care se considera doar numarati. E frustant pt.ceilalti, iar cei care vin cu lehamite la job nu realizeaza asta. Vor doar salariu mai mare. Au impresia ca daca dintr.o data li se ofera 1000 de lei in plus pot face mult mai mult…odata cu trecerea timpului (dupa un an de ex) li se pare normal sa castige mai mult. Fara s.o ceara, doar sa li se acorde peste salariul actual. Nu se intampla asta, atunci poti cere si se va primi raspunsul. Daca li se explica ca nu primesc pt ca nu e cazul, incep „plansetele”. Du.te frate, in drumul tau daca nu.ti convine, sau pune osul la treaba, macar iti faci experienta. Multi proaspat absolventi gandesc astfel, pretentii cat casa, efort minim. Si cand te gandesti cat de fericiti au fost cand au obtinut angajarea…dar asta se uita repede…ca si faptul ca au asteptat luni intregi sa fie angajati!

  Răspunde
  • Drăgo
   Drăgo says:

   Nimic nu e obligatoriu. Nici măcar să își păstreze jobul. Pentru binele lui și a întregii echipe, rolul șefului este foarte important în cazul acestor angajați mai ales în primele 3 luni de la angajare. Dacă angajatul nu e OK din start, nu mai pierde timpul cu el.

 2. Anka
  Anka says:

  Din pacate, in firmele mici, nu se intampla acest lucru. Seful e multumit cu cate 1-2 fresh minds, si altul care trage din greu sa se atinga performanta. In cele 3 luni, noul angajat e fericit, plin de speranta, poate este chiar pacalit ca a prins jobul vietii…Nu emite pretentii, stie ca este in perioada de proba. Apoi sa te tii…
  Rezultatul pt omul din echipa care lucreaza pt ca „asa a fost construit”: nu mai poate, nu.si mai doreste sa faca mai mult, se limiteaza doar la rutina zilnica. Seful vede, stie cum merg lucrurile in general, nu poate face nimic, mai pe scurt, intra si el la numaratoare.

  Răspunde

Pingbacks

 1. […] pentru ca să-ți placă jobul pe care îl ai, ar trebui să îți placă ceea ce faci, iar acest lucru este exclusiv alegerea ta. Dacă nu îți place, schimbă-l, nu sta acolo doar ca să fii la numărătoare; […]

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *